عامه مردم معتقدند رژیم غذایی افراد دچار جوش های دوره جوانی رابطه مستقیمی با تعداد این جوش ها دارد و حتی گروهی، رژیم غذایی نامناسب را عامل به وجودآمدن این جوش ها می دانند. به همین دلیل نیز با توجه به تجربه شخصی به این افراد توصیه هایی می کنند.
اما آیا واقعا رژیم غذایی خاصی برای کاهش جوش های نوجوانی و جوانی وجود دارد؟
آنچه در کتاب ها و مقاله های علمی دراین باره وجود دارد، حاکی از آن است که رژیم غذایی بر این جوش ها اثر غیرمستقیمی دارد؛ مشاهده شده که افزودنی ها، سرخ کردنی ها و چربی ها در افزایش تعداد جوش ها تاثیر دارند و توصیه شده است که از مصرف این مواد خودداری شود.
مواد غذایی ای نیز وجود دارند که مصرف آنها برای افراد دچار جوش دوره جوانی بیشتر توصیه شده است؛ مانند جوانه ها،تخم آفتابگردان و حبوبات و موادی که از نظر میزان ویتامین E غنی تر هستند، به طور تجربی، دیده شده است که مصرف سوسیس، کالباس، شکلات و گردو باعث افزایش جوش ها و دیرتر از بین رفتن آنها می شود.
مصرف سبزی های تازه، میوه ها و داشتن رژیم غذایی سالم و طبیعی نیز در بهبود سریع تر این جوش ها تاثیر دارد. در نهایت می توان گفت، همان طور که از نام این جوش ها (جوش های دوره جوانی) برمی آید درگیری افراد با آنها، موقت است و با گذشت زمان بهبود می یابند.
رعایت بهداشت فردی بهترین اثر را در از بین رفتن آنها دارد ولی در هر حال باید مراقب رژیم غذایی و ورود کالری های اضافی به بدن هم بود.